duminică, 9 februarie 2014

Treci printr-o perioada de somaj? Iata ce trebuie sa sti.

Ai fost concediat sau ai terminat scoala de ceva vreme si inca nu ti-ai gasit un job? Cu siguranta ca multi dintre noi, aflati in aceasta situatie, s-ar confrunta cu sentimente de ingrijorare, frustrare si cu multe alte surse de stres (constrangeri de ordin financiar, presiuni din partea familiei etc). Depasirea unui astfel de moment necesita eforturi importante, iar pastrarea echilibrului si mentinerea unei atitudini pozitive raman esentiale. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa depasesti mai usor o perioada (mai mica sau mai indelungata) de somaj:
Pastreaza-ti increderea in tineProbabil ca ai auzit sfatul acesta de nenumarate ori. Pentru ca este important sa iti mentii o imagine buna despre tine in perioadele dificile. Oricine poate trece prin astfel de momente, asa ca incerca sa elimini sentimentele nejustificate de vina si concentreaza-te pe ceea ce poti face pentru a rezolva cat mai rapid problema. Intalneste-te cu oameni care te fac sa ai incredere in tine, fa schimb de experiente cu persoane aflate in acceasi situatie. Este posibil ca in acest fel sa obtii informatii care te pot ajuta in gasirea unui job. 
Stabileste-ti obiectiveOrganizeaza-ti cat mai eficient cautarea de joburi si trimiterea de CV-uri. Nu amana lucrurile de care depinde o eventuala angajare, cum ar fi invatarea unei limbi straine sau folosirea unui program de calculator. Fixeaza-ti obiective realiste si depune efort sa le atingi.
Nu da vina pe altii 
Dupa perioade indelungate de cautare a unui job, anumite persoane incep sa se simta frustrate, sa creada ca toate eforturile lor sunt inutile (cel mai frecvent dau vina pe lipsa de experienta, de recomandari sau chiar pe varsta inaintata). Exista cu siguranta si situatii in care conteaza varsta sau recomandarea cuiva pentru angajarea pe o anumita pozitie. Insa nu toti angajatorii folosesc aceleasi criterii de angajare. Daca ai fost refuzat de un angajator, incerca pe cat posibil sa afli motivul si, daca a fost vorba de o gresela pe care ai facut-o pe parcursul procesului de recrutare, sa o poti corecta in viitor.
Ramai conectat la schimbarile de pe piata muncii   
Urmareste toate informatiile care influenteaza piata muncii: schimbari legislative, tendinte in domeniile cu cele mai multe oferte de munca, prezenta unor companii noi pe piata romaneasca, oportunitati de calificare in anumite domenii.
Urmareste modul in care evolueaza numarul ofertelor de munca si cerintele angajatorilor pentru a te putea adapta. Si, oricare ar fi jobul vizat, nu uita sa-ti actualizezi CV-ul inainte de a-l trimite, pentru a-ti creste sansele de angajare.

Sper ca aceste informatii sa iti fie utile si sa te ajute sa iti gasesti locul de munca dorit.

Echipa Reghin online
http://www.reghinonline.aaz.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu