Sarbatorile orasului


ZILELE  CULTURII  REGHINENE

Se organizeazã la sfârsitul lunii mai - începutul lunii iunie si constã în manifestãri culturale, lansãri de carte, expozitii, mese rotunde, vernisaje si manifestãri dedicate Zilei copilului.

ZILELE  MUNICIPIULUI  REGHIN

În conformitate cu HCL nr.63 din 2009, Zilele Municipiului Reghin se organizeazã anual în primul weekend al lunii iulie. Cu aceastã ocazie în centrul municipiului au loc spectacole cultural artistice la care participã formatii locale si nationale. De asemenea, se amenajeazã un târg al unitãtilor de alimentatie publicã.

TÂRGUL DE IARNÃ

Se desfãsoarã în perioada sãrbãtorilor de iarnã, în Parcul din Piata Petru Maior. Se organizeazã manifestãri cultural artistice dedicate sãrbãtorilor de iarnã, se amenajeazã oraselul copiilor, precum si un târg de produse.

FESTIVALUL DE EPIGRAME "COBRA"

Se desfãsoarã în luna noiembrie la Casa de Culturã "Eugen Nicoarã” sau la Casa de Culturã "George Enescu" organizându-se un concurs de epigrame. Concurentii expediazã epigramele si se constituie un juriu în vederea selectãrii acestora, cei selectati de juriu urmând a participa la festival.

FESTIVALUL DE FOLK "CHITARA DE ARGINT"

Se desfãsoarã în luna octombrie-noiembrie la Casa de Cultura "Eugen Nicoarã" sau Casa de Cultura "George Enescu" prin organizarea unui concurs de muzicã folk si recitaluri la care participã toti concurentii înscrisi, iar câstigãtorii sunt desemnati si premiati de un juriu.