sâmbătă, 7 martie 2015

SEMTEST-BVN MUREŞ exportă MSC în China

După ce în 2013 unitatea de selecție și ameliorare a taurilor de reproducție din Sângeorgiu de Mureș, SEMTEST-BVN, a reușit primul export de material seminal din România către Republica Populară Chineză, iată că 2015 aduce o nouă performanță pentru această unitate.

SEMTEST-BVN MUREŞ exportă MSC în China
 O ”sămânţă” produsă azi, la Semtest-BVN Mureş, este rodul a zeci de ani de muncă în selecţie şi ameliorare cu seriozitate şi pricepere, iar o ”sămânţă” aleasă azi de dumneavoastră, cu seriozitate şi pricepere, va aduce rod zeci de ani în ferma dumneavoastră. 
Echipa Semtest-BVN
SEMTEST BVN MUREȘ exportă MSC în China

După ce în 2013 unitatea de selecție și ameliorare a taurilor de reproducție din Sângeorgiu de Mureș, SEMTEST BVN a reușit primul export de material seminal din România către Republica Populară Chineză, iată că 2015 aduce o nouă performanță pentru această unitate. În ianuarie 2015 un număr de  50 000 dz de material seminal congelat au fost comandate și livrate către China, constând în 6 din taurii de vârf ai unității noastre: Watnox, Valencia, Malfina, Manling, Mailer și Weinfur care au fost selecționați din oferta bogata a SEMTEST BVN de partenerii din China.
Pentru unitatea noastră exportul în China reprezintă în primul rând o recunoaștere internațională a calității produsului nostru, iar pentru crescătorii din România o garanție a calității geneticii utilizate,  în  parteneriat SEMTEST BVN. Republica Populara Chineză are un efectiv comparabil cu cel din Europa, 70 – 80 de milioane de vaci cea ce reprezintă pentru unitatea noastră o provocare imensă de a fi în competiție pentru furnizarea de genetică cu cele mai mari unități în selecție și ameliorare din lume. Solicitarea de material seminal a fost din taurii de rasa Bălțata tip Simmental pentru însușirile excelente pe care aceasta rasă le are în producția de lapte unde ne referim la nivelul producției, la calitatea laptelui, la procentul de grăsime și proteină ridicat din compoziția laptelui. Taurii amelioratori la SEMTEST BVN Mureș pornesc de la un nivel de producție de minim 8000-8500 l lapte la Bălțată . De asemenea această rasă are însușiri excelente în producția de carne și anume sporul mediu zilnic, calitatea cărnii în carcasă și randamentul la sacrificare. Pe lângă aceste avantaje  de producție, discutăm și de însușiri excelente în metabolism, rezistența la întreținere, la exploatare, cea ce conferă acestei rase o longevitate productivă mare, cu 6-7 lactații în mod normal pentru această rasă asigurând o eficiență economică maximă. Desigur nu a fost ușor să ajungem pe piața din China, primele tratative le-am demarat in 2009 unde s-a început cu vizita delegației AQSIQ pentru verificarea condițiilor sanitar-veterinare și programul strategic de combatere a bolilor pe care unitatea îl are precum și status-ul de țară, modul în care sunt urmărite și ținute sub control cele mai importante boli. Unitatea noastră sprijinită de instituții și aș aminti în primul rând Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor căreia îi și mulțumesc și pe această cale, împreună, am reușit până la urmă să îndeplinim toate condițiile impuse de partenerul din China și am  ridicat standardul de calitate la nivelul de pretenție a acestei țări. La ora actuală unitatea noastră în urma colaborării bune pe care o are în material seminal congelat a primit si o ofertă clară pentru export de embrioni din rasa Bălțata tip Simmental . Așa cum se știe unitatea noastră poate să asigure această biotehnică de vârf- embriotransfer, având un laborator autorizat la Sângeorgiu de Mureș, coordonat de către domnul Dr. Lucian Hârceagă . Desigur procedura și în acest caz este bine cunoscută, avem nevoie de sprijinul instituțiilor implicate in exportul către țări terțe, stabilirea condițiilor de export pe care trebuie să le îndeplinească atât unitatea cât și țara exportatoare. Pentru unitatea noastră este un prilej și un motiv de a dezvolta această biotehnologie și totodată putând să oferim și pentru crescătorii din România posibilitatea unei colaborări, șansa unui parteneriat în producerea de embrioni atât pentru export cât și pentru fermele proprii .
         
                        Director,                          Data,
                SC SEMTEST BVN SA         05.03.2015
               ing. Valer Radu SICIAN
Despre Semtest- BVN
Semtest BVN are ca obiectiv principal asigurarea reproducţiei la bovine şi suine prin însămânţarea artificială şi intensificarea procesului de ameliorare a raselor.
Unitatea noastră prin seriozitatea şi priceperea manifestată în activitate de selecţie şi ameliorare a devenit partenerul principal al crescătorului de bovine din Romania.
Domenii de activitate:
Producerea materialului seminal 
Difuzarea materialului seminal 
Export material seminal 
Consultanţă de specialitate 
Taguri: genetica,  china,  export,  tauri,  semtest-bvn,  material seminal

Sursa articolului : comunicatedepresa.ro



                                

BannerFans.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu