vineri, 5 august 2011

Distracţie şi specialităţi culinare la Festivalul Afinelor

De: Monica MANASOIU
 
Astăzi, de la ora 16.00, Asociaţia pentru Dezvoltarea Satului Câmpu-Cetăţii vă aşteaptă la Festivalul Afinelor, dedicat gustoaselor fructe ale muntelui, culese de ţărani de la 1.500 de metri altitudine.
Organizatorii promit să ofere muzică, distracţie şi voie bună, pe lângă delicioasele produse preparate din afine: gem, sirop, ceai, lichior şi suc, toate provenite din recolta locală.
Referitor la programul Festivalului, Kadar Levente, membru al Asociaţiei organizatoare, a declarat că atmosfera va fi întreţinută de formaţii noi, mai puţin cunoscute. “Dorim să promovăm persoanele talentate. Din Târgu-Mureş va veni cântăreaţa Cristina Bogdan, va mai veni o trupă din Sovata. De asemenea, vom avea o formaţie care va asigura muzica pentru distracţie. Ei cântă de la muzică populară românească şi maghiară, până la muzică uşoară, deci va fi muzică pentru toată lumea”, a declarat Kadar Levente.
Festivalul durează până duminică, iar vizitatorii pot vizita expoziţii de sculptură, pictură şi fotografie, iar amatorii pot participa la concursuri de băut bere. Se aşteaptă aproximativ 1.500 de persoane, care pot, de asemenea, vizita o serie de obiective turistice precum ruine şi burguri din epoca romană, reutilizate în Evul Mediu, ruinele cetăţii Vityal (sec. XIV–XVI) – de unde vine şi numele comunei "Câmpul Cetăţii", precum şi o biserică romano-catolică din secolul XV-lea. Zona este renumită şi pentru lacurile sale. Hanul din Câmpu-Cetăţii serveşte drept specialitate păstrăvul la gratar. Se poate şi pescui pe lacul de lângă localul amintit, cu avantajul că exemplarele capturate vor fi gătite imediat.
Satul Câmpu-cetăţii aparţine de comuna Eremitu şi se află la aproximativ 19 kilometri de staţiune Sovata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu