luni, 25 iulie 2011

MURES - Ajutor pentru găsirea unui loc de muncă

De: Arina MOLDOVAN
 
Peste 8000 de mureşeni au reuşit în acest an să se încadreze pe piaţa forţei de muncă, prin intermediul Programului de Ocupare a Forţei de Muncă pe anul 2011, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş.
În total şi-au găsit un loc de muncă 8100 de persoane, 4369 provenind din mediul urban. Cele mai multe persoane care şi-au găsit un loc de muncă, 1987 la număr, au vârste cuprinse între 25-35 de ani. Aceştia au fost încadraţi ca urmare a acordării serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante, a acordării serviciilor de informare şi consiliere profesională, prin organizarea cursurilor de formare profesională şi prin acordarea de alocaţii pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea şomajului.
Totodată, s-au încadrat 310 şomeri peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, precum şi 154 absolvenţi din instituţiile de învăţământ, prin subvenţionarea locului de muncă. Aceste obiective au fost atinse şi prin implementarea proiectului strategic „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor” finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.  Obiectivul general al acestui proiect este acela de creştere a gradului de vizibilitate a serviciilor SPO în rândul tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi în rândul angajatorilor. “Campania a pornit de la rezultatele a două studii de piaţă cantitative şi calitative în rândul tinerilor şi angajatorilor, în baza cărora a fost concepută o strategie generală de comunicare şi alte patru tipuri de strategii de comunicare specifice, relaţii publice, comunicare on line, publicitate şi evenimente. Toate aceste realizări din cadrul proiectului sunt foarte utile, având în vedere faptul că în luna iunie,  în evidenţele AJOFM Mureş erau înregistraţi 14.569 şomeri, din care 183 absolvenţi ai promoţiei 2010, rata şomajului înregistrând valoarea de 5,84%”, a declarat Reghina Fărcaş, directorul executiv al AJOFM Mureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu